Kuvassa on Finnwind Oy:n asennusjärjestelmä, jolla aurinkopuisto asennetaan.

Miten aurinkopuisto asennetaan turvesuolle?

Aurinkopuistojen asentaminen turvesuolle on erityinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Pitkää kokemustamme hyödyntäen tämäkin onnistuu ammattitaidolla. Kun kohteen jokaiset yksityiskohdat huomioidaan kokonaisuuden suunnittelussa, lopputuloksena on tuottovarma aurinkopuisto turvesuolle.

Aurinkopuisto turvesuolle – mitä pitää huomioida?

Turvetuotantokäytöstä poistetut suot, ovat potentiaalisia alueita aurinkosähkön tuotantoon. Näiden alueiden käyttö aurinkopuistoille on kustannustehokasta, mutta turvesuon ominaisuudet on otettava huomioon.

Turvesuot ovat pääsääntöisesti rakenteeltaan pehmeitä, ja niiden maaperä ei ole järin kantavaa, mikä asettaa haasteita aurinkopaneelien ja telineiden asennukselle. Maaperän rakenteesta ja heikosta pitävyydestä johtuen, perinteisten ruuvi- ja lyöntipaalujen käyttö on helposti mahdotonta.

Aurinkopuisto turvesuolle – näin asennus etenee

  1. Alueen valmistelu
    • Projekti alkaa puuston raivauksella, jos turvesuoalue on ollut pidemmän aikaa pois käytöstä.
    • Rämettyneelle turvesuolle ojien kunnostus ja pinnan muotoilu ovat välttämättömiä toimenpiteitä, jotta alueen kantavuus ja vesien hallinta saadaan optimaaliselle tasolle.
    • Nurmen kylvö ja juuriston kasvatus parantavat merkittävästi maaperän kantavuutta.
  2. Aurinkopaneelikentän layout
    • Turvesuoalueilla avo-ojat ovat tyypillisesti pohjois-eteläsuuntaisia ja niiden väli on noin 20 metriä. Paneelirivien suunnittelussa on huomioitava nämä ojat, jotta koneellinen ojien perkaus ja ylläpito on mahdollista.
    • Paneelirivien korkeus vaikuttaa lay-outiin: matala asennus vähentää hukattua pinta-alaa ja mahdollistaa tehokkaan alueen täytön.

3. Kelluva asennusjärjestelmä

  • Finnwind FS-A1 -asennusjärjestelmä on suunniteltu erityisesti turvesuolle. Tämä turvesuon pinnalla kelluva järjestelmä minimoi tarvittavan massan määrän jakamalla massapainot eteen ja kauemmas taakse. Vakiona FS-A1 aiheuttama pintapaine on 5 kPA eli vain n. 1/3 ihmisen aiheuttamasta. Tarvittaessa pintapainetta voidaan tästäkin pienentää.
  • FS-A1 asennusjärjestelmä mahdollistaa koneellisen kasvillisuuden niiton ja ojien perkauksen, mikä varmistaa aurinkovoimalan pitkän aikavälin kannattavuuden.

4. Logistiikka ja ylläpito

  • Logistiikka on suositeltavaa toteuttaa talviaikaan tai kevään jälkeen, kun maaperä on kuivunut.
  • Ylläpitopakettiimme sisältyvät niin kasvillisuuden niitto kuin jatkuva etävalvonta, visuaaliset ja sähköiset tarkastukset, lämpökamerakuvaukset sekä käytön johtajan palvelut. Nämä toimenpiteet varmistavat, että aurinkovoimala toimii tehokkaasti ja kannattavasti.

Aurinkopuisto Finnwind Oy:ltä 30 vuoden kokemuksella

Finnwind Oy:llä on 30 vuoden kokemus hajautetusta energiantuotannosta ja 15 vuoden kokemus aurinkovoimaloiden rakentamisesta. Tarjoamme kattavat palvelut aina paikan kartoituksesta viranomaislupien hankintaan, rakennuslupien järjestämiseen, tieliittymien ja aitojen rakentamiseen sekä muuntajien ja keskijänniteverkon liityntöihin. Tutustu tästä referensseihimme.

Finnwind Oy:n avaimet käteen -palvelu varmistaa, että asiakkaamme saavat tehokkaan ja kustannustehokkaan aurinkopuiston. Lisäksi tarjoamme kattavat etävalvonta-, ylläpito- ja huoltopalvelut, jotka varmistavat aurinkopuiston pitkäaikaisen toimivuuden ja tuottavuuden.

Ota yhteyttä!

Aurinkopuiston asentaminen turvesuolle tarjoaa monia etuja, mutta se vaatii huolellista suunnittelua ja turvesuon ominaisuudet huomioivaa asennusjärjestelmää. Finnwind Oy FS-A1 asennusjärjestelmä on kehitetty juuri näitä vaatimuksia varten, tarjoten luotettavan ja tehokkaan ratkaisun. Oikein suunniteltuna ja asennettuna aurinkopuisto turvesuolla on erittäin tuottoisa ja kestävä energianlähde.

Lisätietoja aurinkopuistojen ja aurinkovoimaloiden asentamisesta turvesuoille löydät verkkosivuilta www.finnwind.fi.

Ota yhteyttä ja autamme mielellämme!

Samankaltaiset artikkelit