Kuva, jossa on Finnwind Oy:n toteuttama aurinkovoimala.

Aurinkopilarilla toteutetaan tuottavampi aurinkovoimala

Aurinkopilari on laipallinen betonilaatalle tai teräspalkille asennettava kattopilari/kattopollari aurinkopaneelikentän asentamiseen tasakatoille. Aurinkopilarilla katon betonilaattaan tai kantavaan teräspalkkiin kiinnittymällä tuuli- ja lumikuormat saadaan hyvin hallintaan ja aurinkopaneelit voidaan asentaa hyvään säteilykulmaan. Hyvä asennuskulma, erinomainen aurinkopaneelien jäähdytys ja vähäinen lumipeitteisyys lisäävät aurinkopaneelien tuottoa, jolloin aurinkovoimala on todellakin tuottovarma.

Aurinkopilareilla voidaan saavuttaa helposti yli 10 % parempi vuotuinen aurinkopaneelituotto tavanomaiseen painolliseen tasakatto -asennukseen verrattuna. Aurinkopilarijärjestelmään asentaminen on lisäksi noin kolme kertaa nopeampaa kuin painolliseen telineeseen asentaminen.

Aurinkopilareilla rakennettu aurinkovoimala sisältää monia etuja

FS-P aurinkopilareilla aurinkopaneelit voidaan asentaa korkeammalle kattopinnasta kuin painollisilla järjestelmillä ja aurinkopilareilla voidaan toteuttaa kaikki aurinkopaneelien kallistuskulmat. Aurinkopilarit soveltuvat erityisesti kohteisiin, joissa aurinkopaneelit halutaan Suomen olosuhteissa hyvin tuottavaan 30 – 60 asteen kulmaan.

 • Aurinkopilarilla tuuli- ja lumikuormat saadaan hyvin hallintaan.
 • Asennus on kevyempi kuin painollinen aurinkopaneelien asennus. Ei tarvetta katon lisävahvistukseen.
 • Katon huolto- ja lumityöt ovat tulevaisuudessa helpompia
 • Asennus ei kuluta kattopintaa. Ei tarvetta kattokermin lisävahvistukselle.
 • Edulliset aurinkovoimalan ylläpito- ja huoltotyöt.

Oikea mitoitus takaa parhaan lopputuloksen

Nyrkkisääntönä 100 kWp aurinkovoimalan asennus aurinkopilareilla vaatii vapaata kattopinta-alaa 1000 m2. Aurinkopilareita tarvitaan aurinkopaneeliriviä kohden aina 1 kpl per 3 m (eli 1 pilari per kolme aurinkopaneelia mikäli paneeli kiinnikkeineen alle 1 m) ja suositeltava riviväli esim. 30 asteen kulmalla on n. 4.5 metriä.

Aurinkopilari sopii kaikille tavanmukaisille tasakattotyypeille

Aurinkopilaria on saatavilla 1500 mm ja 2000 mm vakiopituuksilla. Tilauskohtaisesti toimitetaan kaikki mitat väliltä 400 mm … 2000 mm. 

 1. Asennus teräspalkille. Joko palkin suuntaisesti tai ristikkäiseen suuntaan
 2. Asennus betonilaattaan. Kemiallinen ankkurointi
 3. Asennus betonilaattaan. Läpiporaus
 4. Asennus ontelolaattaan. Onteloon valu
 5. Asennus betonivaluun. Sapluunaraudat
 6. Asennus laattaan, kun korkea välipohja

Haluatko kuulla lisää? Toteutamme aurinkopuistot ja aurinkovoimalat aina pitkää kokemustamme hyödyntäen ja huolelliseen suunnitteluun panostaen. Suunnitteluvaihe onkin olennaisessa roolissa ylläpidon kustannuksissa.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan tarpeisiisi sopiva tuottovarma aurinkovoimala!

Samankaltaiset artikkelit