312 kWp lentokenttä aurinkovoimala Helsinki-Vantaan lentokentälle

Aurinkopaneelit lentokenttäaurinkovoimala Aurinkopaneelit lentokenttäaurinkovoimala

Pohjoismaiden ensimmäinen lentokenttä aurinkovoimala on asennettu Helsinki-Vantaan lentokentälle

Toimitimme ja asensimme Finnairin uuden rahtiterminaalin katolle 312 kWp –aurinkosähkövoimalan kesällä 2017 osana Finnairin kestävän kehityksen strategiaa. Järjestelmän tuottotavoite on 280000 kWh sähköä vuodessa.

Energiatehokkuuden parantaminen on olennaisena osana Finnairin kestävän kehityksen ohjelmaa ja uusi terminaali ansaitseekin arvosanan ”erittäin hyvä” BREEM –sertifioinnissa.

”Kestävä kehitys on tärkeää niin Finnair Cargon asiakkaille kuin heidänkin asiakkailleen. Uusi terminaalimme hyödyntää monipuolisesti uusinta automaatioteknolgiaa ja aurinkovoimala parantaa terminaalin energiatehokkuutta”, sanoo Finnair Cargon toimitusjohtaja Janne Tarvainen.

Finnwind valikoitui projektiin toimittajaksi kilpailutuksen jälkeen ja valintakriteereinä olivat laadukkaat komponentit ja Finnwindin ammattitaitoinen ja kokenut tiimi.

Vikram Solarin Euroopan myyntijohtaja, Davide Marro on iloinen, että Finnair valitsi toimittajaksi Finnwindin ja Vikram Solarin modulit. Finnair Cargon uuden terminaalin katolle asennetuissa aurinkopaneeleissa on heijastamaton (ARC-lasi) lasipinta, joka soveltuu erityisen hyvin lentokenttäalueille.

Järjestelmän tekniset tiedot:

Finnwind FS-M- painollinen tasakattoasennusjärjestelmä , 5 kpl Sungrow SG 60 kW, paneeliteho 312 kWp, Solarlog -etävalvontaohjelmisto

Lisätietoja; Juha Pölönen, Finnwind, p. 050 3140578 ja Matti Kantonen, p. 045 650 2156

Lisätietoa painoperustaisesta aurinkopaneelien asennusjärjestelmästä: Aurinkopaneelien kelluva painoperustainen asennusjärjestelmä