408 kWp aurinkovoimala Etra logistiikkakeskus Hämeenlinna

Kelluva painoperustainen aurinkovoimala

Finnwind Oy toimitti vuonna 2017 408 kWp aurinkovoimalan Etra logistiikkakeskuksen katolle Hämeenlinnaan

Aurinkovoimala on toteutettu kelluvana painoperustaisena asennuksena painotassullisella FS-M aurinkopaneelien asennusjärjestelmällä. Huomionarvoista asennusjärjestelmässä on, että profiiliputket ovat 65 mm irti kattopinnasta jolloin vesi pääsee juoksemaan vapaasti katolla. Profiiliputket on integroitu suuri-pinta-alaisiin painotassuihin, mikä minimoi kattoon kohdistuvan kuormituksen.

Veden vapaa juoksu katolla suojaa kattoa

Kattopintaan asennettavista veden juoksun katkaisevista kiskoasennusjärjestelmistä poiketen, kattopinnasta irti olevat profiiliputket mahdollistavat veden vapaan virtauksen kaikkiin suuntiin. Kun asennusjärjestelmän profiiliputket ovat minimissään 50 mm irti katosta, niin katolle ei muodostu aurinkopaneelien asennusjärjestelmän takia katepintaa kuluttavia jäätaskuja.

Aurinkopanelin etureuna on 180 mm irti kattopinnasta,  mikä pienentää aurinkopaneeliin kohdistuvaa lumi&jääsohjon tuottamaa rasitusta. Lisäksi paneelit ovat nopeammin vapaana lumesta, mikä parantaa vuosituottoa.

Suuripinta-alainen painotassu minimoi kattoon kohdistuvan pintapaineen

Asennusjärjestelmään integroitu painotassu luo turvallisuutta. Painot eivät irtoa tai putoa missään tilanteessa.

Aurinkovoimalan omapaino ja päällä oleva lumikuorma lepää painotassun päällä kattopinnalla. Kattopinnan kestävyyden kannalta on oleellista, että katepintaa ei rasiteta liian suurella pintapaineella. FS-M järjestelmässä on suuri pinta-alainen painotassu, joten pintapaine katolla on pieni.

Lisätietoa kelluvasta painoperustaisesta FS-M asenusjärjestelmästä: Aurinkopaneelien painoperustainen CE, EN1090 asennusjärjestelmä